Cursus ‘Docent in de Vocal Core™’

Wat houdt deze cursus zangdocent in?

Zoals de naam al zegt is deze cursus zangdocent bedoeld voor zangers en zangdocenten die ook zelf willen gaan doceren in de Vocal Core™. De cursus bestaat uit twee delen. Als je de cursus zangdocent in zijn geheel hebt gevolgd mag je je Gecertificeerd Docent in de Vocal Core™ gaan noemen. Om deel te kunnen nemen aan de cursus zangdocent, moet je al een muziek(theater)-opleiding (met zanglessen) hebben gevolgd. Mensen die nog geen zangles van Rein hebben gehad kunnen eerst de ‘basiscursus Vocal Core™ De Kern’ volgen. Mensen die al wel zangles van Rein hebben gehad kunnen direct de cursus ‘Docent in de Vocal Core™ – deel 1’ volgen.

Cursus Zangdocent in de Vocal Core™ Deel 1

Het eerste deel van de cursus Docent in de Vocal Core™ start in het najaar. Hierin wordt de zangmethode behandeld en gaan we diep in op de achterliggende informatie die jij als zangdocent paraat moet hebben, maar die je niet met je leerlingen gaat delen.

Het kerndoel van de Vocal Core™ is, dat het zingen helder en begrijpelijk wordt. Ook zal het lesgeven in de Vocal Core™ in dit cursusdeel al een groot aandeel hebben. Je leert de Vocal Core™ helder uit te leggen aan elkaar. Zo kan je bij je mede-cursisten kijken en van leren en we zullen na de lessen direct evalueren.

De focus in deel 1 ligt op kennis van de Vocal Core™, zangtechniek en technische oefeningen, maar ook op hoe je als zangdocent een les opbouwt en hoe je een les helder houdt (wanneer vertel je iets wel en wanneer niet; in welke volgorde leg je iets uit).

Cursus Zangdocent in de Vocal Core™ Deel 2

In het tweede deel staat het toepassen van de Vocal Core™ tijdens het lesgeven centraal. Hoe pas je jouw technische kennis toe in een zangles en hoe begeleid je jouw leerling van de technische oefeningen naar het zingen van een nummer. Hoe ga je als zangdocent er voor zorgen dat de leerling niet terug valt in de ‘oude fouten’ als deze een nummer gaan zingen. We gaan ook veel video’s van zangers bekijken om zangtechnische ‘fouten’ te leren herkennen.

Welke nummers kies je uit en welke vooral niet. Hoe stel je haalbare doelen; je wil dat een leerling altijd iets heeft bereikt in een les en niet met vraagtekens weer naar huis gaat. Interpretatie van een nummer wordt een onderdeel van een zangles, maar hoe zorg je er voor dat de zangtechniek, de interpretatie van een nummer gaat ondersteunen. In dit 2e deel zal de theorie van de Vocal Core™ worden herhaald, maar zal er nog meer plaats zijn voor het zelf lesgeven. Je zal dan ook gaan lesgeven aan ‘echte’ leerlingen.

Praktische informatie:

De cursus Docent in de Vocal Core™ – deel 1 zal (afhankelijk van het aantal deelnemers) 11 volle dagen duren; deze worden bepaald in overleg

De cursus Docent in de Vocal Core™ – deel 2 zal (afhankelijk van het aantal deelnemers)  12 à 13 volle dagen duren; deze worden bepaald in overleg.

De kosten van de cursus zangdocent:

  • Cursus ‘Docent in de Vocal Core™ – deel 1 €1.295,00* (Deze prijs is inclusief 6 maanden licentie voor het online-Methodeboek van de Vocal Core™, een anatomische poster uit het Methodeboek van de Vocal Core™, een pakket van artikelen die je nodig hebt als docent in de Vocal Core™, Lax-Vox slangetje en het ZangProfs aantekeningen-schrift).
  • Cursus ‘Docent in de Vocal Core™ – deel 2’ (2021) €1.295,00* (inclusief 6 maanden licentie voor het online-Methodeboek van de Vocal Core™).
  • Het online-Methodeboek Vocal Core™ met de bijbehorende zangoefeningen is voor niet-cursisten te koop voor €75,00* via deze pagina. Je krijgt dan een gebruikerslicentie voor een jaar. Daarna kun je met korting verlengen.

Vocal Core™

error: Copyright protected