Gecertificeerde docenten

Logo Vocal Core_liggend_email

Rein Kolpa

geeft les in: 

Amsterdam en Hilversum

Rein Kolpa is de grondlegger en eigenaar van ZangProfs en de Vocal Core™, en geeft zelf ook zanglessen aan professionals en aankomende professionals. Rein heeft klassiek zang gestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en heeft jaren lang rollen gezongen in operahuizen in Nederland, Duitsland, België en Engeland.

Vanaf 1996 is Rein musicals gaan zingen en heeft hij veel musical-rollen gespeeld waaronder Utterson (Jekyll and  Hyde), Marius (Les Miserables), Billy Lawler (42nd Street), Aramis (3 Musketiers), Kapitein von Trapp (Sound of Music) en Oberon (Droomvlucht). Voor een volledig overzicht kan je kijken op de site van Rein

Rein: ‘Ik heb de Vocal Core™ ontwikkeld om mijn zangstudenten te laten inzien hoe logisch je zanginstrument werkt en makkelijk je vanuit die kennis je stem onder controle kan krijgen. Over zingen wordt vaak heel moeilijk gedaan en zijn veel zangmethodes heel uitgebreid. Hierdoor snap je al snel niet meer wat de bedoeling is en loop je vast.

Het Vocal Core™-methodeboek is een beknopte maar toch complete handleiding om zanglessen in te geven of te krijgen’. Het methodeboek zal je i.c.m. zanglessen van een Vocal Core™-gecertificeerde zangdocent, volledige helderheid geven over de werking van jouw zanginstrument. Het gaat er vervolgens voor zorgen dat je de vocale problemen waar je al zo lang mee rondloopt gaat oplossen en je volledige controle krijgt over je stem en je zingen. Wie wil dat nou niet?

Ashanti Lavooij

geeft les in:

Amsterdam

Ashanti Lavooij is zangeres, actrice, danseres en theatermaker. Ze studeerde in 2020 af aan de Frank Sanders Akademie voor Musical en Muziektheater.

Tijdens haar laatste jaar speelde ze in Doornroosje de Musical. Momenteel doet ze verschillende klussen voor Van Hoorne Entertainment en speelt ze haar eigen muziektheatervoorstelling ‘De Zolder van Leliegracht 6’ over de Tweede Wereldoorlog.

Davey van Pas

Davey van Pas 

geeft les in:

Online

Davey van Pas is danser, zanger en acteur. In 2018 studeerde hij af aan Lucia Marthas Institute for Performing Arts als uitvoerend artiest en docent.

Momenteel speelt Davey ensemble + understudy Northbrook in de musical Mary Poppins in Helsinki en zal in september 2022 de rol van Prince Siegfried op zich nemen in de musical Anastasia, Finland.

Davey: “Mijn lessen staan voor energie, plezier, uitdaging en zelfvertrouwen. De Vocal Core™  helpt daarbij, omdat je als leerling totale helderheid krijgt over je stem. Het maakt zingen concreet, visueel, voelbaar, tastbaar en hoorbaar. Door met een scherp oog en veel energie les te geven, help ik jou deze kwaliteiten te ontwikkelen en wordt je een zanger(es) met een unieke zangstem!”

David van den Tempel

geeft les in:

Amsterdam

David van den Tempel is zanger en acteur. Hij is afgestudeerd aan de Frank Sanders Akademie. David was te zien in o.a. Het meisje met het rode haar, Adele Conny, Jasperina – De Grote Drie, Soldaat van Oranje en The Full Monty. Ook speelde hij de rol van Steven Bout in de NPO3 Telefilm Kamp Holland en was David te zien in EVITA

Dominique Woerdings

Dominique Woerdings

geeft les in:

Zoetermeer

Dominique is zangeres en actrice. In 2021 studeerde zij af aan de Frank Sanders Akademie. Sindsdien is zij werkzaam in kindertheater als performer en als docent. Daarnaast was ze in 2023 te zien in Mozarts Zauberflöte – the next generation als Papagena.

Dominique: ‘Werken met de Vocal Core methode heeft mijn ogen geopend voor zo veel mogelijkheden. Ik wil leerlingen leren om controle te krijgen in het zingen en ik wil ze laten zien dat ze veel meer kunnen dan ze denken, wanneer ze weten hoe de stem werkt’.

Esther Lindenbergh

geeft les in:

Hilversum

Esther Lindenbergh studeerde aan Dansacademie Lucia Marthas en Frank Sanders’ Akademie voor Muziek- en Musicaltheater.

Na haar opleiding was Esther te zien in de musicals ‘Sonneveld in DeLaMar’, ‘Willem Ruis, de show van zijn leven’ en ‘We Want More!’. Sinds 2016 is ze onderdeel van de vaste band van Tineke Schouten en is ze door het hele land te zien en te horen als zangeres, danseres, actrice, violiste en celliste. Daarnaast maakt en speelt ze ook eigen voorstellingen in verscheidene gezelschappen. In juli 2018 rondde zij de zangdocentenopleiding ‘Docent in de Vocal Core’ af bij Rein Kolpa.

Esther: ‘Als je al je talenten benut, kun jij je als artiest onderscheiden. Inzicht krijgen in je zanginstrument is daarbij van groot belang. Door de Vocal Core™  leer je optimaal je stem te gebruiken’.

Femke

Femke Hottinga

geeft les in:

Friesland

Femke is muziek- en zangdocent. Ze studeerde in 2015 af aan het Utrechts Conservatorium, richting Docent Muziek met bijvakken zang en piano.

Al tijdens haar opleiding, en later ook naast het werk als muziekdocent, werkt Femke veel met de stem. Zo werkt ze veel met koren en geeft ze zangles bij musicalopelding MUZT in Sneek.

Femke: “De Vocal Core geeft mij helderheid en duidelijkheid over je stem, zoals ik het nog niet eerder ergens gevonden heb. Als je er over nadenkt is het ook gek dat we bij een muziekles wél leren hoe het instrument werkt, zodat je alles uit het instrument kan halen, maar dat dit bij zangles altijd vaag en ongrijpbaar blijft. De Vocal Core werkt vanuit het leren begrijpen van je zanginstrument en juist dat maakt zingen zoveel makkelijker en leuker.”

Lieke Meijers

Lieke Meijers

geeft les in:

Zaandam

Lieke Meijers (23 jaar, geboren in Zuid-Limburg, woonachtig in Zaandam)

Zangeres, actrice, theatermaker. In 2022 afgestudeerd aan de Frank Sanders Akademie voor musical en muziektheater. Momenteel tourt ze als zangeres en “Lieke van alles” met Herman van Veen en zijn muzikanten door de theaters van Nederland, Duitsland en België in ‘De Voorstelling’.

Ze speelde een eigen geschreven voorstelling ‘Op goed geluk’ met Esmée Pieters in het TapasTheater (nu Scala).

Daarnaast speelt ze ook in verschillende jeugdvoorstellingen op het Herman van Veen Arts Center in Soest. Tevens presenteert ze het Paltz Journaal.

Lieke: ‘De Vocal Core heeft mijn ogen en oren geopend. Voorheen vond ik zingen best vaag. Ik zong gewoon een nummer zonder het gevoel te hebben en te weten wat ik aan het doen was. Dat resulteerde op den duur in een bepaalde onzekerheid als zangeres. Die onzekerheid heeft na zangles in de Vocal Core plaatsgemaakt voor totale zekerheid en controle. De methode is helder en duidelijk. Dat geeft vertrouwen. Ik hoop deze manier van zingen op een enthousiaste manier door te geven‘.

Marleen van der Loo 

geeft les in:

Arnhem

Ingen (Gelderland)

Als zangeres en actrice is Marleen al bijna 30 jaar actief in Nederland, Duitsland,Oostenrijk en België.

Ze speelde hoofdrollen in musicals als Elisabeth(Elisabeth), Evita(Mistress), MAMA MIA!(Donna), Aida(Amneris), 3 Musketiers(Anna en Milady), Cyrano(Chaperonne), Nine(Claudia), Hello Dolly(Irene), Footloose(Vi), Cats(Gumby), Ciske de Rat(Suus en tante Jans), 1953-de Musical(Willemien), Kruimeltje(Koster), Aspects of Love(Rose), Love Story(Moeder) Tom’s Magische Speelgoedwinkel(Hera) en Liften(Karlijn). In Wenen maakte ze deel uit van de wereldpremière cast van de musical Tanz Der Vampire (o.a.Sarah) in de regie van Roman Polanski. In Vlaanderen speelde ze hoofdrollen in de musicals BenX(Moeder) , Een leven zonder jou(Roos), Wickie de Viking(Ylva), Muerto(Theresita) en Chaplin(Hannah). Marleen regisseert ook veel musicalproducties.

Meer info:

Marleen: ‘Zingen volgens de Vocal Core™ -methode is een fantastische ontdekkingsreis naar het vinden van je eigen stem. Het is een manier om erachter te komen wat er allemaal mogelijk is en om daarin de voor jou juiste keuzes te maken. Hoe fantastisch is het om alle stemkleuren waar je van houdt te kunnen trainen?  En om nooit meer het label opgeplakt krijgen van één bepaalde stijl waardoor je misschien belangrijke audities of mooie rollen misloopt? In de Vocal Core™ -methode is zingen is ontdaan van alle vaagheden en daardoor behapbaarder en leuker dan ooit!’

Isabelle van Gelderen

Isabelle van Gelderen 

geeft les in:

Dongen (Noord Brabant)

Isabelle studeerde aan het conservatorium te Tilburg in de richting muziektheater af in 2008. Waarna zij in verschillende grote musicals speelde oa; Sound of Music en Mary Poppins.

Daarnaast is zij altijd actief geweest als spel -, dans en zangdocente op verschillende scholen. Ze regisseerde verschillende amateurgezelschappen en startte in 2014 haar eigen Theaterschool “Tintelbelle”  waar ondertussen 250 kinderen en volwassenen wekelijks komen zingen en acteren.

Isabelle: “De Vocal Core™  gaf mij de helderheid die ik miste in mijn eigen techniek, maar ook in die van mijn leerlingen. Ik hoor nu vastgeroeste gewoontes en probeer daar jouw ware stem onder vandaan te halen. Het moment dat iemand zijn ‘ware’ geluid hoort is magisch. Dat wat je van tevoren dacht dat onmogelijk was blijkt ineens zo makkelijk te gaan. En vanuit dat pure geluid is ineens alles mogelijk, alles is een keuze!”

Michelle Smit 

geeft les in:

Amersfoort

Michelle Smit is Zangeres, (stem) actrice en docente. Na haar afstudeervoorstelling (The Last Five Years, in regie van Daniël Cohen) heeft Michelle mooie rollen in o.a. de voorstellingen Hotel de Grote L (Homemade Productions), De Witt of Oranje (Tafel van Vijf) en Toms Magische Speelgoedwinkel mogen spelen.

Ze verzorgt sinds 2015 zanglessen en workshops voor o.a. FanWork Musicals, Joji Na School of Arts en Muziekschool Amersfoort. Vorig jaar richtte zij haar eigen zangstudio op genaamd “Zangstudio Michelle Smit”. Daar geeft zij haar privé zanglessen.

Michelle: “Ik heb mij altijd tijdens mijn opleiding aan het conservatorium verdiept in verschillende zangmethodes. Dit heeft mij heel veel geholpen, maar op een gegeven moment merkte ik dat er verschillende dingen toch niet werkten. Op dat moment kwam de Vocal Core™  op mijn pad en dit was een verademing! De Vocal Core™  is namelijk een ontzettende heldere methode waarin niets vaag is. Nooit meer twijfelen of bepaalde noten zullen lukken, maar precies weten wat je moet doen, zodat jij volledige controle hebt over je stem. Ik ben trots dat ik in deze methode les mag geven!”

Mirjam Mertens

Mirjam Mertens

geeft les in:

Noordwijk

Mirjam heeft Muziektheater gestudeerd aan het conservatorium van ArtEZ in Arnhem. Tijdens haar opleiding speelde ze op Oerol in de voorstelling ‘De Iedereen’. Na haar afstuderen speelde ze in verschillende muziektheatervoorstellingen, zoals ‘De Boom en de Jongen’, ‘Isadora’ en ‘Atalanta’. Daarnaast vormde Mirjam van 2017 tot 2021 samen met Eva Fiselier en Maartje Goes muziektheatercollectief EMMA. In 2019 stond EMMA met hun eigen voorstelling COCON in de halve finale en de finalistentournee van het Amsterdams Kleinkunst Festival. In datzelfde jaar stonden ze ook in de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival, waar zij de Persoonlijkheidsprijs wonnen.

Sinds 2019 is Mirjam leadzangeres in verschillende coverbands.
Naast haar uitvoerende werk geeft Mirjam muziekles in het basis en voortgezet onderwijs, heeft zij een aantal jaren een koor gedirigeerd en geeft privé zanglessen.

Mirjam: “Ondanks mijn opleidingen en ervaring als zangeres bleef ik tijdens optredens, repetities en het voorbereiden van audities tegen dingen aanlopen. Bepaalde nummers en noten goed zingen werden toevalstreffers en vooral maar hopen dat het die ene keer zou lukken. Totdat ik uitkwam bij de VocalCore. Wat een verademing! Niks is meer vaag, eenvoud staat voorop en hopen en gokken op die bepaalde noot is niet meer nodig. Als je weet wat je moet doen, kun je echt zo veel meer dan je van tevoren dacht. Ik ben trots dat ik in deze methode mag lesgeven en hoop mijn leerlingen mee te nemen op een ontdekkingsreis naar de mogelijkheden van hun stem, die ik zelf ook heb mogen maken. De Vocal Core maakt zingen leuk, veelzijdig en makkelijk.”

Ruben Kuppens

Ruben Kuppens

geeft les in:

Rotterdam

Ruben behaalde in 2015 cum laude zijn Master in Musical Theatre aan Guildford School of Acting en studeerde in 2011 af aan de Frank Sanders Akademie.

Hij was in Nederland te zien in o.a. Diana & Zonen, Hello, Dolly!, Soldaat van Oranje – De Musical, On Your Feet!, The Rozettes, Voor je ‘t weet en De Nieuwe IJstijd. Ook speelde hij Off West End (Londen) in o.a. Princess Caraboo, Don’t Run en Snoopy!.

Ruben is al jaren vaste zanger bij The Jukebox Boys en was leadzanger bij AIDA Cruises en backing vocalist bij Sam Bailey. Hij is medeoprichter van De Brug Musicaltheater en als stemacteur betrokken bij verschillende audioboeken en commercials.

Op dit moment tourt Ruben door het land als Gijs in de succesvolle theatervoorstelling Juf Roos gaat op avontuur.

Ruben: “Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Na jarenlange studie was mijn zangtechniek een doolhof aan vaagheden, maar VocalCore leidde me al snel naar de juiste uitgang. Deze eenvoudige maar complete zangtechniek geeft je totale controle waarbij je elke keer het ‘waarom’ kunt beantwoorden. Zo word je de baas over je instrument en kun je gaan genieten van alles wat je stem te bieden heeft.”

Sophie van Hecke

Sophie van Hecke

geeft les in:

Alkmaar

Sophie is zangeres, actrice, theatermaker en geeft zangles in Alkmaar. Sophie is docent aan de Frank Sanders Akademie voor Musical- en Muziektheater in Amsterdam, waar ze zelf, na een vooropleiding Lichte Muziek aan het Conservatorium, in 2003 afstudeerde. Als zangeres beweegt ze tussen kleinkunst-, musical-, pop- en soulmuziek, dus ze is bekend met verschillende stijlen.

Sophie zet zich in voor de nascholing en ontwikkeling van alumni van de Frank Sanders Akademie en produceert daar lessen en masterclasses voor. Ze coacht privé ook vaak leerlingen die gaan auditeren, voor publiek spreken of aan hun rol in een voorstelling willen werken. Naast haar uitvoerende werk geeft Sophie al jaren les in allround musical, liedinterpretatie en zang, zowel aan amateurs als (semi-)professionals en werkt als regisseur en choreograaf.

Sophie: ”

In de Vocal Core™ heb ik de methode gevonden die mijn vragen over zingen en techniek heeft beantwoord en dat heeft me zo laten groeien. Ik ben dan ook heel enthousiast om jullie vanuit ZangProfs een stap verder te kunnen brengen! Soms raak je verstrikt in het zingen op gevoel of ben je niet meer zeker van je techniek, dat kan je onzeker maken. Als je echt begrijpt wat je doet als zanger en weet hoe je een lied of die moeilijke noten aan kunt pakken kun je door de kennis over je eigen instrument vol vertrouwen zingen. Hoe fijn! Of je nou een serieuze amateur bent of een (jong)professional die meer grip zou willen krijgen of meer verdieping zou willen; de Vocal Core™ biedt je zoveel helderheid. Niet meer op hoop van zegen zingen, maar vanuit kennis over je lijf en stem. Vandaar dat ik docent ben geworden in deze methode, zodat ik het aan jullie door kan geven!”

Tessa Jongeleen

Tessa Jongeleen

geeft les in:

Gouda

Tessa is zangeres en actrice en is afgestudeerd aan de Frank Sanders Akademie. Tessa was o.a. te zien in Isadora en Happily ever afgestudeerd. Ook heeft ze als zangeres op een cruiseschip gewerkt en stond ze in het Tapastheater met haar eigen voorstelling ‘Sterrenstof’.

Naast de zanglessen bij Zangprofs geeft Tessa ook nog zang- en musicallessen bij verschillende musicalscholen voor kinderen.

Tessa: “De vocal core heeft mij zoveel duidelijkheid gegeven over mijn stem. Sinds ik met de Vocal core in aanraking ben gekomen zijn er ontzettend veel muntjes gevallen over hoe mijn stem werkt en dat is erg waardevol. Alles wordt heel helder en overzichtelijk waardoor je zelf de keuze kunt maken hoe je een bepaalde noot wilt laten klinken. Dat gun ik mijn leerlingen ook!”

Nienke vander Linden

Nienke van der Linden

geeft les in:

Huizen

Nienke is afgestudeerd aan de Frank Sanders Akademie en was tijdens haar opleiding al actief als dansdocent. Na haar opleiding specialiseerde zij zich nog verder als musicaldocent. Naast al haar vaste lessen trad Nienke direct na haar opleiding op bij Edel events als zangeres en danseres. Ook danste en zong zij bij de Telekids Disco shows op grote evenementen en bij de Top2000.

Al jaren is Nienke actief als regisseuse, regie-assistent en neemt ze de zaalregie voor haar rekening bij verschillende amateur gezelschappen. Jaarlijks hoort Nienke ook bij de vaste crew van Sint & Friends waarbij zij presenteert en zingt.

Nienke: ‘Toen ik mijn eerste les in de Vocal Core™ had gekregen vielen er al zo veel kwartjes. En naar mate ik meer lessen nam werd mij duidelijk hoe mijn stem werkte. Dit gevoel van vertrouwen in jezelf en zelf keuzes en beslissingen kunnen nemen wil ik overdragen aan iedereen die bij mij op les komt.’ 

Kylian de Rooij

Kylian de Rooij

geeft les in:

Purmerend

Kylian is zanger, acteur en poppenspeler. Hij was van kinds af aan al actief bij de NKT Theaterschool in Purmerend en heeft daarna de vooropleiding gevolgd bij Lucia Marthas Institute for Performing Arts. Later is hij afgestudeerd aan de Frank Sanders Akademie voor Muziek en Musicaltheater.

Kylian is na zijn studie, in verschillende producties te zien geweest, waaronder ‘Peppa Big’ en ‘Brandweerman Sam’ van Van Hoorne Entertainment en ‘Assepoester’ en ‘Roodkapje’ van Langhout Theaterproducties.

Kylian: “Zingen moet leuk zijn. Ik hoor vaak in mijn omgeving dat mensen tegen problemen aanlopen, waardoor het lastig is nog plezier te vinden in zingen. Ik ben er heilig van overtuigd dat The Vocal Core, over alles wat betreft zangtechniek, helderheid kan bieden, waardoor zingen leuk is. Waarom? Omdat je met een goede techniek en de juiste kennis, totale controle krijgt over jouw zanginstrument. Ook ik heb door The Vocal Core totale controle gekregen. Daarom wil jou graag helpen, die controle te krijgen!”

Esmee de Boer 

geeft les in:

Amsterdam

Esmee de Boer is actrice, zangeres en docente.

Ze heeft gespeeld in o.a. de musicalproducties Heerlijk Duurt het Langst, de Stormruiter en jeugdtheatervoorstelling De Kleine Prins. Esmee zingt in verschillende popformaties.

Naast uitvoerend werk geeft Esmee ook musical en theaterlessen op vooropleidingen en basisscholen. Sinds juli 2019 is zij zangdocent in de Vocal Core.

Esmee:  ‘Om een goede zanger(es) te worden is het van belang om bewust te leren zingen. Wat gebeurt er in je keel terwijl je zingt? Welke spieren gebruik je? En wanneer? Hoeveel ademstroom heb je nodig? Welke mond –en tongstand is daarvoor nodig? Al deze vragen worden duidelijk in de zanglessen vanuit de Vocal Core™ . Je leert technisch zingen aan de hand van een aantal basisoefeningen. Vanuit deze basis kun je in alle stijlen en kleuren zingen’.

Iris de Kock

geeft les in:

Amsterdam

Iris de Kock is zangeres, actrice en docente. Ze is in 2018 afgestudeerd aan de Frank Sanders’ Akademie voor Muziek- en Musicaltheater. Na haar opleiding is ze vooral aan de slag gegaan als zang- en musicaldocente bij o.a. FanWork Musicals, Ippon, CompaNanny en verschillende basis- en middelbare scholen.

In juni 2019 rondde zij de opleiding ‘Docent in De Vocal Core™’ bij Rein Kolpa af. Verder is ze begonnen aan de deeltijdopleiding Logopedie, zodat ze zich nog meer kan gaan specialiseren in de stem.

Anne Homburg

Anne Homburg

geeft les in:

Heerhugowaard

Anne is zangeres en actrice en in 2020 afgestudeerd aan de Frank Sanders Akademie.

“Ik vind de vocal core heel  fijn, omdat het niet vaag is, maar juist heel concreet. Totaal het tegenovergestelde van wat ik bij andere zangtechnieken ervaarde. voordat ik bij Zang Profs les kreeg. Ik kwam heel eind met de andere zangtechnieken, maar was wel beperkt qua kleuren in mijn stem. Hetzelfde gold voor het zingen van hogere noten.

Anne: “Toen ik de techniek aangeleerd kreeg van de Vocal Core, ging er echt een wereld voor me open! Mijn bereik werd verbreed en ik leerde veel meer dynamiek aanbrengen in mijn zangstem. De Vocal Core heeft mij leren ervaren dat zingen ontspannen en zelfs makkelijk kan zijn. Het heeft heeft me ook nog meer plezier gegeven in het zingen, omdat ik steeds meer nieuwe mogelijkheden ontdek wat ik allemaal met mijn stem kan. Zingen hoeft niet meer een moment opname te zijn (of vroeger in mijn geval soms overleven), omdat je juist bij de Vocal Core controle leert nemen over je zang instrument, door o.a. te leren hoe  dit instrument in elkaar zit. Dit wil ik ook heel graag aan mijn leerlingen leren en laten ervaren!’’

Vocal Core™

error: Copyright protected