Gecertificeerde docenten

Logo Vocal Core_liggend_email

Rein Kolpa

geeft les in: 

Amsterdam en Hilversum

Rein Kolpa is de grondlegger en eigenaar van ZangProfs en de Vocal Core™, en geeft zelf ook zanglessen aan professionals en aankomende professionals. Rein heeft klassiek zang gestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en heeft jaren lang rollen gezongen in operahuizen in Nederland, Duitsland, België en Engeland.

Vanaf 1996 is Rein musicals gaan zingen en heeft hij veel musical-rollen gespeeld waaronder Utterson (Jekyll and  Hyde), Marius (Les Miserables), Billy Lawler (42nd Street), Aramis (3 Musketiers), Kapitein von Trapp (Sound of Music) en Oberon (Droomvlucht). Voor een volledig overzicht kan je kijken op de site van Rein

Rein: ‘Ik heb de Vocal Core™ ontwikkeld om mijn zangstudenten te laten inzien hoe logisch je zanginstrument werkt en makkelijk je vanuit die kennis je stem onder controle kan krijgen. Over zingen wordt vaak heel moeilijk gedaan en zijn veel zangmethodes heel uitgebreid. Hierdoor snap je al snel niet meer wat de bedoeling is en loop je vast.

Het Vocal Core™-methodeboek is een beknopte maar toch complete handleiding om zanglessen in te geven of te krijgen’. Het methodeboek zal je i.c.m. zanglessen van een Vocal Core™-gecertificeerde zangdocent, volledige helderheid geven over de werking van jouw zanginstrument. Het gaat er vervolgens voor zorgen dat je de vocale problemen waar je al zo lang mee rondloopt gaat oplossen en je volledige controle krijgt over je stem en je zingen. Wie wil dat nou niet?

David van den Tempel

geeft les in:

Amsterdam

David van den Tempel is zanger en acteur. Hij is afgestudeerd aan de Frank Sanders Akademie. David was te zien in o.a. Het meisje met het rode haar, Adele Conny, Jasperina – De Grote Drie, Soldaat van Oranje en The Full Monty. Ook speelde hij de rol van Steven Bout in de NPO3 Telefilm Kamp Holland. Vorig seizoen was David te zien in EVITA.

David: ‘Goed en gezond zingen is beschikken over een goede techniek. Zodra je de techniek goed beheerst is het vervolgens de kunst om die tijdens het zingen te vergeten en te vertrouwen op je spiergeheugen. Voor mij ligt daar de ambacht van het zingend een verhaal te vertellen. Want hoe je het went of keert, het verhaal moet voorop staan. Dat is waar ik in mijn les de nadruk op leg. De VocalCore™ is hierbij de uitgelezen techniek om te gebruiken, want eenvoud staat centraal. Goed en gezond zingen is eenvoudig en als je het principe begrijpt zelfs ontspannend’.

Esther Lindenbergh

geeft les in:

Hilversum

Esther Lindenbergh studeerde aan Dansacademie Lucia Marthas en Frank Sanders’ Akademie voor Muziek- en Musicaltheater.

Na haar opleiding was Esther te zien in de musicals ‘Sonneveld in DeLaMar’, ‘Willem Ruis, de show van zijn leven’ en ‘We Want More!’. Sinds 2016 is ze onderdeel van de vaste band van Tineke Schouten en is ze door het hele land te zien en te horen als zangeres, danseres, actrice, violiste en celliste. Daarnaast maakt en speelt ze ook eigen voorstellingen in verscheidene gezelschappen. In juli 2018 rondde zij de zangdocentenopleiding ‘Docent in de Vocal Core’ af bij Rein Kolpa.

Esther: ‘Als je al je talenten benut, kun jij je als artiest onderscheiden. Inzicht krijgen in je zanginstrument is daarbij van groot belang. Door de Vocal Core™  leer je optimaal je stem te gebruiken’.

Iris de Kock

geeft les in:

Amsterdam

Iris de Kock is zangeres, actrice en docente. Ze is in 2018 afgestudeerd aan de Frank Sanders’ Akademie voor Muziek- en Musicaltheater. Na haar opleiding is ze vooral aan de slag gegaan als zang- en musicaldocente bij o.a. FanWork Musicals, Ippon, CompaNanny en verschillende basis- en middelbare scholen.

In juni 2019 rondde zij de opleiding ‘Docent in De Vocal Core™’ bij Rein Kolpa af. Verder is ze begonnen aan de deeltijdopleiding Logopedie, zodat ze zich nog meer kan gaan specialiseren in de stem.

Iris: ‘Begrijpen hoe je stem werkt is wat mij betreft dé manier om een goede zanger of zangeres te worden. De methode van De Vocal Core™ is hierin ontzettend helder, waardoor je op een logische en makkelijke wijze meer controle over je stem krijgt. In deze methode geen vage voorbeelden, maar juist precies weten waar je aan toe bent. Zingen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, als je maar weet wat je doet!’

Esmee de Boer 

geeft les in:

Amsterdam

Esmee de Boer is actrice, zangeres en docente.

Ze heeft gespeeld in o.a. de musicalproducties Heerlijk Duurt het Langst, de Stormruiter en jeugdtheatervoorstelling De Kleine Prins. Esmee zingt in verschillende popformaties.

Naast uitvoerend werk geeft Esmee ook musical en theaterlessen op vooropleidingen en basisscholen. Sinds juli 2019 is zij zangdocent in de Vocal Core.

Esmee:  ‘Om een goede zanger(es) te worden is het van belang om bewust te leren zingen. Wat gebeurt er in je keel terwijl je zingt? Welke spieren gebruik je? En wanneer? Hoeveel ademstroom heb je nodig? Welke mond –en tongstand is daarvoor nodig? Al deze vragen worden duidelijk in de zanglessen vanuit de Vocal Core™ . Je leert technisch zingen aan de hand van een aantal basisoefeningen. Vanuit deze basis kun je in alle stijlen en kleuren zingen’.

Marleen van der Loo 

geeft les in:

Ingen (Gelderland)

Als zangeres en actrice is Marleen al bijna 30 jaar actief in Nederland, Duitsland,Oostenrijk en België.

Ze speelde hoofdrollen in musicals als Elisabeth(Elisabeth), Evita(Mistress), MAMA MIA!(Donna), Aida(Amneris), 3 Musketiers(Anna en Milady), Cyrano(Chaperonne), Nine(Claudia), Hello Dolly(Irene), Footloose(Vi), Cats(Gumby), Ciske de Rat(Suus en tante Jans), 1953-de Musical(Willemien), Kruimeltje(Koster), Aspects of Love(Rose), Love Story(Moeder) Tom’s Magische Speelgoedwinkel(Hera) en Liften(Karlijn). In Wenen maakte ze deel uit van de wereldpremière cast van de musical Tanz Der Vampire (o.a.Sarah) in de regie van Roman Polanski. In Vlaanderen speelde ze hoofdrollen in de musicals BenX(Moeder) , Een leven zonder jou(Roos), Wickie de Viking(Ylva), Muerto(Theresita) en Chaplin(Hannah). Marleen regisseert ook veel musicalproducties.

Marleen: ‘Zingen volgens de Vocal Core™ -methode is een fantastische ontdekkingsreis naar het vinden van je eigen stem. Het is een manier om erachter te komen wat er allemaal mogelijk is en om daarin de voor jou juiste keuzes te maken. Hoe fantastisch is het om alle stemkleuren waar je van houdt te kunnen trainen?  En om nooit meer het label opgeplakt krijgen van één bepaalde stijl waardoor je misschien belangrijke audities of mooie rollen misloopt? In de Vocal Core™ -methode is zingen is ontdaan van alle vaagheden en daardoor behapbaarder en leuker dan ooit!’

Isabelle van Gelderen 

geeft les in:

Dongen (Noord Brabant)

Isabelle studeerde aan het conservatorium te Tilburg in de richting muziektheater af in 2008. Waarna zij in verschillende grote musicals speelde oa; Sound of Music en Mary Poppins.

Daarnaast is zij altijd actief geweest als spel -, dans en zangdocente op verschillende scholen. Ze regisseerde verschillende amateurgezelschappen en startte in 2014 haar eigen Theaterschool “Tintelbelle”  waar ondertussen 250 kinderen en volwassenen wekelijks komen zingen en acteren.

Isabelle: “De Vocal Core™  gaf mij de helderheid die ik miste in mijn eigen techniek, maar ook in die van mijn leerlingen. Ik hoor nu vastgeroeste gewoontes en probeer daar jouw ware stem onder vandaan te halen. Het moment dat iemand zijn ‘ware’ geluid hoort is magisch. Dat wat je van tevoren dacht dat onmogelijk was blijkt ineens zo makkelijk te gaan. En vanuit dat pure geluid is ineens alles mogelijk, alles is een keuze!”

Davey van Pas

Davey van Pas 

geeft les in:

Apeldoorn

Davey van Pas is danser, zanger en acteur. In 2018 studeerde hij af aan Lucia Marthas Institute for Performing Arts als uitvoerend artiest en docent.

Momenteel speelt Davey ensemble + understudy Northbrook in de musical Mary Poppins in Helsinki en zal in september 2022 de rol van Prince Siegfried op zich nemen in de musical Anastasia, Finland.

Davey: “Mijn lessen staan voor energie, plezier, uitdaging en zelfvertrouwen. De Vocal Core™  helpt daarbij, omdat je als leerling totale helderheid krijgt over je stem. Het maakt zingen concreet, visueel, voelbaar, tastbaar en hoorbaar. Door met een scherp oog en veel energie les te geven, help ik jou deze kwaliteiten te ontwikkelen en wordt je een zanger(es) met een unieke zangstem!”

Michelle Smit 

geeft les in:

Amersfoort

Michelle Smit is Zangeres, (stem) actrice en docente. Na haar afstudeervoorstelling (The Last Five Years, in regie van Daniël Cohen) heeft Michelle mooie rollen in o.a. de voorstellingen Hotel de Grote L (Homemade Productions), De Witt of Oranje (Tafel van Vijf) en Toms Magische Speelgoedwinkel mogen spelen.

Ze verzorgt sinds 2015 zanglessen en workshops voor o.a. FanWork Musicals, Joji Na School of Arts en Muziekschool Amersfoort. Vorig jaar richtte zij haar eigen zangstudio op genaamd “Zangstudio Michelle Smit”. Daar geeft zij haar privé zanglessen.

Michelle: “Ik heb mij altijd tijdens mijn opleiding aan het conservatorium verdiept in verschillende zangmethodes. Dit heeft mij heel veel geholpen, maar op een gegeven moment merkte ik dat er verschillende dingen toch niet werkten. Op dat moment kwam de Vocal Core™  op mijn pad en dit was een verademing! De Vocal Core™  is namelijk een ontzettende heldere methode waarin niets vaag is. Nooit meer twijfelen of bepaalde noten zullen lukken, maar precies weten wat je moet doen, zodat jij volledige controle hebt over je stem. Ik ben trots dat ik in deze methode les mag geven!”

Ashanti Lavooij

geeft les in:

Amsterdam

Ashanti Lavooij is zangeres, actrice, danseres en theatermaker. Ze studeerde in 2020 af aan de Frank Sanders Akademie voor Musical en Muziektheater.

Tijdens haar laatste jaar speelde ze in Doornroosje de Musical. Momenteel doet ze verschillende klussen voor Van Hoorne Entertainment en speelt ze haar eigen muziektheatervoorstelling ‘De Zolder van Leliegracht 6’ over de Tweede Wereldoorlog.

Ashanti: “Een goede zangtechniek hebben betekent voor mij dat je jouw zanginstrument kent, dat niks meer vaag is en dat weet wat je allemaal met je stem kan. Door de Vocal Core heb ik volledig controle gekregen over mijn stem en heb ik dingen bereikt waarvan ik voorheen dacht het nooit te kunnen. In de Vocal Core staat helderheid, eenvoud en plezier voorop en dat draag ik met veel liefde over naar mijn studenten. Ik ben trots en blij dat ik les mag geven in deze methode en kijk enorm uit naar de muzikale ontdekkingsreis die ik met mijn leerlingen mag maken!”

Vocal Core™

error: Copyright protected