Gecertificeerde docenten

Logo Vocal Core_liggend_email

Rein Kolpa

geeft les in: 

Amsterdam en Hilversum

Rein Kolpa is de grondlegger en eigenaar van ZangProfs en de Vocal Core™, en geeft zelf ook zanglessen aan professionals en aankomende professionals. Rein heeft klassiek zang gestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en heeft jaren lang rollen gezongen in operahuizen in Nederland, Duitsland, België en Engeland.

Vanaf 1996 is Rein musicals gaan zingen en heeft hij veel musical-rollen gespeeld waaronder Utterson (Jekyll and  Hyde), Marius (Les Miserables), Billy Lawler (42nd Street), Aramis (3 Musketiers), Kapitein von Trapp (Sound of Music) en Oberon (Droomvlucht). Voor een volledig overzicht kan je kijken op de site van Rein

Rein: ‘Ik heb de Vocal Core™ ontwikkeld om mijn zangstudenten te laten inzien hoe logisch je zanginstrument werkt en makkelijk je vanuit die kennis je stem onder controle kan krijgen. Het Vocal Core™-methodeboek is een beknopte maar toch complete handleiding om zanglessen in te geven of te krijgen’.

David van den Tempel

geeft les in:

Amsterdam

David van den Tempel is zanger en acteur. Hij is afgestudeerd aan de Frank Sanders Akademie. David was te zien in o.a. Het meisje met het rode haar, Adele Conny, Jasperina – De Grote Drie, Soldaat van Oranje en The Full Monty. Ook speelde hij de rol van Steven Bout in de NPO3 Telefilm Kamp Holland. Vorig seizoen was David te zien in EVITA.

David: ‘Goed en gezond zingen is beschikken over een goede techniek. Zodra je de techniek goed beheerst is het vervolgens de kunst om die tijdens het zingen te vergeten en te vertrouwen op je spiergeheugen. Voor mij ligt daar de ambacht van het zingend een verhaal te vertellen. Want hoe je het went of keert, het verhaal moet voorop staan. Dat is waar ik in mijn les de nadruk op leg. De VocalCore™ is hierbij de uitgelezen techniek om te gebruiken, want eenvoud staat centraal. Goed en gezond zingen is eenvoudig en als je het principe begrijpt zelfs ontspannend’.

Esther Lindenbergh

geeft les in:

Hilversum

Esther Lindenbergh studeerde aan Dansacademie Lucia Marthas en Frank Sanders’ Akademie voor Muziek- en Musicaltheater. Na haar opleiding was Esther te zien in de musicals ‘Sonneveld in DeLaMar’, ‘Willem Ruis, de show van zijn leven’ en ‘We Want More!’. Sinds 2016 is ze onderdeel van de vaste band van Tineke Schouten en is ze door het hele land te zien en te horen als zangeres, danseres, actrice, violiste en celliste. Daarnaast maakt en speelt ze ook eigen voorstellingen in verscheidene gezelschappen. In juli 2018 rondde zij de zangdocentenopleiding ‘Docent in de Vocal Core’ af bij Rein Kolpa.

Esther: ‘Als je al je talenten benut, kun jij je als artiest onderscheiden. Inzicht krijgen in je zanginstrument is daarbij van groot belang. Door de Vocal Core leer je optimaal je stem te gebruiken’.

Iris de Kock

geeft les in:

Amsterdam

Iris de Kock is zangeres, actrice en docente. Ze is in 2018 afgestudeerd aan de Frank Sanders’ Akademie voor Muziek- en Musicaltheater. Na haar opleiding is ze vooral aan de slag gegaan als zang- en musicaldocente bij o.a. FanWork Musicals, Ippon, CompaNanny en verschillende basis- en middelbare scholen. In juni 2019 rondde zij de opleiding ‘Docent in De Vocal Core™’ bij Rein Kolpa af. Verder is ze begonnen aan de deeltijdopleiding Logopedie, zodat ze zich nog meer kan gaan specialiseren in de stem.

Iris: ‘Begrijpen hoe je stem werkt is wat mij betreft dé manier om een goede zanger of zangeres te worden. De methode van De Vocal Core™ is hierin ontzettend helder, waardoor je op een logische en makkelijke wijze meer controle over je stem krijgt. In deze methode geen vage voorbeelden, maar juist precies weten waar je aan toe bent. Zingen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, als je maar weet wat je doet!’

Esmee de Boer 

geeft les in:

Amsterdam

Esmee de Boer is actrice, zangeres en docente.

Ze heeft gespeeld in o.a. de musicalproducties Heerlijk Duurt het Langst, de Stormruiter en jeugdtheatervoorstelling De Kleine Prins. Esmee zingt in verschillende popformaties.

Naast uitvoerend werk geeft Esmee ook musical en theaterlessen op vooropleidingen en basisscholen. Sinds juli 2019 is zij zangdocent in de Vocal Core.

Esmee:  ‘Om een goede zanger(es) te worden is het van belang om bewust te leren zingen. Wat gebeurt er in je keel terwijl je zingt? Welke spieren gebruik je? En wanneer? Hoeveel ademstroom heb je nodig? Welke mond –en tongstand is daarvoor nodig? Al deze vragen worden duidelijk in de zanglessen vanuit de Vocal Core. Je leert technisch zingen aan de hand van een aantal basisoefeningen. Vanuit deze basis kun je in alle stijlen en kleuren zingen’.

Marleen van der Loo 

geeft les in:

Ingen (Gelderland)

Als zangeres en actrice is Marleen al bijna 30 jaar actief in Nederland, Duitsland,Oostenrijk en België.

Ze speelde hoofdrollen in musicals als Elisabeth(Elisabeth), Evita(Mistress), MAMA MIA!(Donna), Aida(Amneris), 3 Musketiers(Anna en Milady), Cyrano(Chaperonne), Nine(Claudia), Hello Dolly(Irene), Footloose(Vi), Cats(Gumby), Ciske de Rat(Suus en tante Jans), 1953-de Musical(Willemien), Kruimeltje(Koster), Aspects of Love(Rose), Love Story(Moeder) Tom’s Magische Speelgoedwinkel(Hera) en Liften(Karlijn). In Wenen maakte ze deel uit van de wereldpremière cast van de musical Tanz Der Vampire (o.a.Sarah) in de regie van Roman Polanski. In Vlaanderen speelde ze hoofdrollen in de musicals BenX(Moeder) , Een leven zonder jou(Roos), Wickie de Viking(Ylva), Muerto(Theresita) en Chaplin(Hannah). Marleen regisseert ook veel musicalproducties.

Marleen: ‘Zingen volgens de Vocal Core methode is een fantastische ontdekkingsreis naar het vinden van je eigen stem. Het is een manier om erachter te komen wat er allemaal mogelijk is en om daarin de voor jou juiste keuzes te maken. Hoe fantastisch is het om alle stemkleuren waar je van houdt te kunnen trainen?  En om nooit meer het label opgeplakt krijgen van één bepaalde stijl waardoor je misschien belangrijke audities of mooie rollen misloopt? In de Vocal Core methode is zingen is ontdaan van alle vaagheden en daardoor behapbaarder en leuker dan ooit!’

Isabelle van Gelderen 

geeft les in:

Dongen (Noord Brabant)

Isabelle studeerde aan het conservatorium te Tilburg in de richting muziektheater af in 2008. Waarna zij in verschillende grote musicals speelde oa; Sound of Music en Mary Poppins.

Daarnaast is zij altijd actief geweest als spel -, dans en zangdocente op verschillende scholen. Ze regisseerde verschillende amateurgezelschappen en startte in 2014 haar eigen Theaterschool “Tintelbelle”  waar ondertussen 250 kinderen en volwassenen wekelijks komen zingen en acteren.

Isabelle: ‘De vocal core gaf mij de helderheid die ik miste in mijn eigen techniek, maar ook in die van mijn leerlingen. Ik hoor nu vastgeroeste gewoontes en probeer daar jouw ware stem onder vandaan te halen. Het moment dat iemand zijn ‘ware’ geluid hoort is magisch. Dat wat je van tevoren dacht dat onmogelijk was blijkt ineens zo makkelijk te gaan. En vanuit dat pure geluid is ineens alles mogelijk, alles is een keuze!’

Vocal Core™

error: Copyright protected